Multitudinea posibilităților de pontare (cod + pin, cartelă, amprentă digitală sau imagine facială) elimină orice motiv pentru a nu ponta.
Pentru condiții de lucru mai puțin curate se poate folosi pontarea cu imagine facială. Amprenta digitală se poate folosi în medii de lucru relativ curate. Pentru orice condiții se poate folosi cartela sau se poate ponta cu cod + pin.
Angajații pot să ponteze chiar și în situații de întrerupere a alimentării aparatului cu energie electrică.
Un angajat de înălțime medie se apropie de aparat la o distanță de aproximativ 80 cm.
Angajații mai scunzi se vor apropia mai mult de aparat iar cei înalți se vor apleca puțin.
Dacă imaginea facială este recunoscută, angajatul primește mesajul sonor "Foarte bine" iar numele și codul angajatului sunt afișate pe ecranul aparatului.
Pontarea cu imagine facială este aproape instantanee.
Angajatul pune degetul pe cititorul de amprentă.
Dacă amprenta este recunoscută, angajatul primește mesajul sonor "Foarte bine" iar numele și codul angajatului sunt afișate pe ecranul aparatului.
Dacă amprenta nu este recunoscută, aparatul emite semnalul sonor "Apasă din nou". În acest caz angajatul fie se pune din nou degetul pe cititor în poziția corectă, fie pune alt deget dacă nu l-a folosit pe cel corect de prima dată.
Durata pontării cu amprenta este de maximum 1 secundă.
Angajatul apropie cardul de aparatul de pontaj.
Dacă numărul cardului este recunoscut, angajatul primește mesajul sonor "Foarte bine" iar numele și codul angajatului sunt afișate pe ecranul aparatului.
Pontarea cu cardul este aproape instantanee.
Angajatul își tastează codul de angajat (marca personală) și apoi codul de verificare.
Dacă codul de angajat și codul verificare sunt corecte, angajatul primește mesajul sonor "Foarte bine" iar numele și codul angajatului sunt afișate pe ecranul aparatului.
Pentru acest mod de pontare se recomandă schimbarea periodică a codului de verificare.
Durata pontării cu codul este de aproximativ 5 secunde.
Cum pontează angajații care lucrează pe teren (șoferi), cei plecați în delegație sau cei care lucrează de acasă ?
Angajații care nu se pot prezenta la sediu pentru pontarea sosirii și plecării pot trimite un simplu email de pe telefon (sau calculator) la o adresă prestabilită pentru pontaj (configurabilă de dvs.), astfel:
Programul de pontaj BIO-matrix MICRO (bonus gratuit la achiziția acestui aparat) va prelua pontările trimise prin email, le va salva în baza de date și va trimite angajaților email de confirmare.
Programul de pontaj BIO-matrix MICRO facilitează legătura dintre acest aparat și aplicația pentru dispozitive mobile BIO-matrix Mobile Manager.
Aplicația este disponibilă pe Apple Store, se poate descărca și utiliza gratuit. Nu există o limită a numărului de dispozitive mobile ce pot utiliza aplicația.
După descărcarea automată a pontărilor de la aparat sau trimise prin email, programul de pontaj BIO-matrix MICRO trimite automat datele despre pontaj către aplicațiile mobile fără intervenția utilizatorului dispozitivului mobil.
Poziții GPS Pontări
Fotografii Pontări Lunare
Fotografie Pontare
Foaia Colectivă de Prezență cu Ore și Pontări
Foaia Colectivă de Prezență
Tablou Lunar Pontări
Prezența Zilnică
Fișa Individuală de Prezență
Prezența la o anumită oră
Prezența Lunară la Minut
Prezența Lunară în Ore
Concedii De Odihnă
Recuperare Ore Suplimentare
Prezența Anuală
Fișa Individuală cu Sosiri și Plecări
Jurnal Evenimente Aparate Pontaj și Control Acces
Tablou Patrulări
Fișa Individuală de Patrulare
Patrulări Paznici
Frecvența Patrulări
Pentru vizualizarea rapoartelor și a explicațiilor pentru fiecare raport apăsați butonul alăturat.
Pentru identificare facială aparatul nu necesită atingere și nu se uzează în timp.
Cele două camerele video cu infraroșu permit identificarea facială și pe timp de noapte.
Modalități multiple de pontare: imagine facială, amprentă, card, cod.
Memorie internă pentru 300 angajați și 150.000 pontări.
Recunoașterea angajatului și pontarea este semnalizată vizual și auditiv cu mesajul sonor 'Foarte Bine'.
Sonerie și ieșire de releu pentru semnalizarea începutului și sfârșitului pauzelor. Se pot programa sonor 12 pauze
Se utilizează în condiții de interior.
Se conectează în rețeaua locală de calculatoare.
Nu necesită conexiune permanentă cu calculatorul. Aparatul funcționează de sine stătător memorând toate pontările.
Oferă ieșire releu pentru comanda control acces.
În situații de întrerupere a alimentării cu energie electrică, acumulatorul intern asigură funcționarea aparatului timp de 1-2 ore, după care aparatul se va opri. Pontările memorate până la oprire nu se pierd și pot fi descărcate după revenirea alimentării cu energie electrică și repornirea aparatului.
Pentru medii de lucru cu activități de producție, mai puțin curate, cu variații de temperatură sau cu multă umezeală, se recomandă identificarea facială.
Pentru medii de lucru de birou identificarea prin amprentă este suficientă.
Cardul și codul sunt încă două posibilități.
Pentru mai multe puncte de pontaj și condiții de lucru diverse, puteți utiliza în toate punctele un singur tip de aparat, fiecare angajat urmând să ponteze în modul cel mai potrivit lui și condițiilor lui de muncă.
Meniul de configurare a parametrilor aparatului este în Limba Română.
Singura configurare obligatorie este adresa de rețea.
Înrolarea amprentelor și a imaginilor faciale se face de la aparat.
Pontările se descarcă cu programul BIO-matrix MICRO.
Ca orice alt aparat electric și aparatul de pontaj are nevoie, pentru a funcționa, să fie alimentat de la rețeaua de energie electrică.
În cazurile de intrerupere a alimentării cu energie electrică, pontările deja existente în memoria aparatului nu se pierd însă aparatul nu mai poate fi folosit de angajați pentru a mai ponta în continuare.
Pierderea pontărilor conduce imediat la imposibilitatea calculării duratei prezenței cu programul de pontaj și necesită intervenția umană pentru completarea pontărilor lipsă în baza de date, cu timp și efort uman suplimentar.
Întreruperile repetate pot conduce la un volum mare de corecții în baza de date, mai ales dacă numărul de angajați este relativ mare.
Bateria internă asigură funcționarea aparatului și permite pontarea angajaților timp de 1...2 ore, pe durata întreruperilor accidentale în alimentarea cu energie electrică
Completarea manuală a pontărilor în baza de date ca urmare a întreruperilor în alimentarea cu energie electrică generează efecte imediate mult mai periculoase și anume:
Angajații vor considera acest aspect ca o slăbiciune a sistemului de pontaj și pot oricând să motiveze că nu au putut să ponteze pentru ca a fost o întrerupere de curent tocmai la momentul plecării sau sosirii, chiar și când acest lucru nu s-a întâmplat.
Dacă întreruperile sunt la momente din zi mai greu de verificat (seara, noaptea), angajații se consideră că au dreptate.
Corectarea acestei probleme va trebui facută, mai devreme sau mai târziu, prin folosirea unui acumulator/UPS extern pentru aparatul de pontaj dar acest lucru necesită costuri suplimentare.
Fără o avertizare potrivită, este practic imposibil ca toți angajații să ia pauza conform planificării pauzei.
Această funcție este foarte utilă când toți angajații care pontează la un anumit aparat trebuie să ia pauză colectivă, la momente fixe.
Aparatul permite configurarea a 12 pauze, fiecare cu oră de început și sfârșit, momente la care aparatul sună de un număr de ori ce poate fi programat.
În plus, aparatul are și o ieșire de releu care permite conectarea de sirene sau avertizori luminoși de putere mare.
Folosind această ieșire, puteți comanda semnalizarea pauzei în hale de dimensiuni mari sau în exteriorul clădirilor.
Anterior începerii procesului de pontare, fiecărui angajat este necesar să i se preia imaginea facială cu ajutorul camerei video a aparatului.
La preluarea imaginilor aparatul realizează 18 fotografii din care apoi generarează o imagine tri-dimensionala.
Din această imagine aparatul extrage ulterior punctele importante care se vor folosi la identificare facială a angajatului.
Imaginea tri-dimensionala include și informații legate de temperatura corpului pentru a face posibilă identificarea inclusiv pe timp de noapte și de a nu permite folosirea unei fotografii în locul feței persoanei.
Pentru identificarea angajaților pe baza amprentelor, aparatul va prelua imaginea amprentei de la cititorul de amprente și va extrage din imagini elementele specifice ale amprentelor pe care le va transforma în coduri digitale și le va stoca în memoria internă, împreună cu codurile angajaților.
Imediat ce angajatul va pune degetul pe cititorul de amprente al aparatului de pontaj, acesta va detecta prezența degetului, va extrage codul digital din amprentă și va căuta în memoria internă, în lista de amprente deja memorate, un cod de amprentă care să se potrivească într-o măsură cât mai mare cu codul extras din amprenta degetului pus pe cititor.
În cazul în care identifică un cod de amprentă identic sau foarte apropiat, va afișa numele angajatului și va anunța angajatul despre succesul identificării cu mesajul sonor "Foarte bine".
În caz contrar, va notifica angajatul cu mesajul "Apasă din nou". Angajatul are astfel posibilitatea să folosească alt deget sau sa pună degetul din nou, în poziția corectă, asemănător poziției în care amprenta a fost inițial preluată.
Cardul conține 2 elemente principale:
La apropierea cardului de aparatul de pontaj, câmpul magnetic emis de cititorul de carduri din aparatul de pontaj va fi transformat de antena din card în energie electrică.
Folosind această energie, circuitul electronic al cardului va transmite codul unic din memoria sa, prin antenă, înapoi către aparatul de pontaj.
Aparatul de pontaj obține astfel codul cardului și memorează pontarea.
Programul de pontaj BIO-matrix MICRO descarcă pontările din aparat, asociază codul cardului cu numele angajatului și generează rapoartele de pontaj.
Aparatele de pontaj, unul sau mai multe, se conectează în rețeaua locală de calculatoare folosind același tip de cablu de retea ca cel folosit pentru orice alt calculator.
Dacă aveți doar un singur calculator, puteți conecta cablul de rețea direct între aparat și calculator.
De asemenea, puteți folosi conexiuni de tip VPN sau Internet pentru a descărca pontările din aparate montate în locații îndepărtate.
Folosind opțiunile programului BIO-matrix MICRO, pontările vor fi descărcate din memoria aparatului și vor fi stocate în baza de date a programului pentru a fi folosite pentru generarea pontajului.
După stocarea în baza de date, pontările descărcate vor fi șterse din memoria aparatului. În acest fel memoria aparatului este eliberată spre a fi refolosită pentru stocarea pontărilor viitoare.
Dacă locul unde se dorește instalarea aparatului se află la o distanță mare față de rețeaua de calculatoare sau condițiile nu permit cablarea aparatului în rețea, pontările pot fi descărcate din aparat pe un stick usb și transportate la calculator pentru încărcarea lor în program și calculul pontajului.
Aparatul poate fi folosit și pentru controlul accesului bi-direcțional pe bază de amprentă și imagine facială însă doar pentru uși de interior.
Codul unic al cardului este inscripționat pe fiecare card. Acest cod se va tasta în programul de pontaj pentru fiecare angajat. Ulterior, programul de pontaj va face programarea aparatului de pontaj cu codurile tuturor cardurilor angajaților.
Pentru un număr mic de angajați, tastarea în program a codului cardului nu reprezintă o mare dificultate.
Pentru un numar mai mare de angajați, orice eroare de citire și tastare în program a codului cardului va conduce imediat la programarea unui alt cod de card în aparatul de pontaj și astfel cardurile ale căror coduri au fost greșit tastate nu vor fi recunoscute de către aparatul de pontaj.
De cele mai multe ori, această problemă este descoperită însă abia după ce cardurile au fost deja predate angajaților iar corecția problemei presupune recuperarea cardurilor cu probleme și corectarea în programul de pontaj a codurilor cardurilor - un exercițiu dificil care poate produce și nemulțumirea angajaților.
Această problemă poate fi eliminată prin folosirea unui cititor de carduri USB, cu care se poate introduce în program codul fiecărui card fără a fi nevoie să-l tastați. Prin simpla apropiere a cardului de cititorul USB, programul va prelua corect codul cardului și se elimină astfel erorile umane de citire și tastare incorectă a codului.
Folosirea unui cititor de carduri USB este opțională.
Programul BIO-matrix MICRO include si un modul de design al cardurilor si legitimatiilor.
Pentru o prezentare detaliată puteți accesa pagina de prezentare a acestui program.
La achiziția acestui produs primiți GRATUIT și dreptul de utilizare al programului pentru calculul pontajului BIO-matrix MICRO, pentru firme mici, cu interfață de utilizare și manuale în Limba Română.
Versiunea gratuită a acestui program, oferită la achiziția aparatului de pontaj, se poate instala și utiliza folosind un singur calculator.
În perioada de garanție a aparatului de pontaj aveți acces GRATUIT și la servicile de suport tehnic prin email în vederea rezolvării problemelor legate de utilizarea programului BIO-matrix MICRO.
De acest program pentru calculator puteți beneficia doar dacă achiziționați sistemul de pontaj de pe acest site.
Câteva dintre funcțiunile acestui program sunt prezentate în continuare. Pentru o prezentare detaliată puteți accesa pagina de prezentare a acestui program.
Toate rapoartele generate de programul BIO-matrix MICRO pot fi exportate în formatele Excel și Pdf.
Folosiți exportul în format Pdf când doriți ca datele să nu fie modificate, de exemplu când transmiteți rapoartele prin email.
Fișierele Excel pot fi folosite pentru prelucrări manuale ulterioare sau pentru a fi importate de către alte programe.
Programul BIO-matrix MICRO include cu două manuale în Limba Română:
un manual în format PDF, ușor de tipărit
un alt manual integrat în fiecare ecran al programului, pentru acces ușor direct la pagina din manual care explică funcțiile respectivului ecran
Programul BIO-matrix MICRO nu este un program de calcul salarial ci doar de pontaj. Pentru calculul salariilor aveți nevoie să utilizați programe concepute special.
Programul BIO-matrix MICRO poate să exporte însă datele pe baza cărora se pot calcula salariile în format universal XML, ușor de preluat de către orice program de calcul al salariilor.
Pentru fiecare angajat din sistemul de pontaj se poate preciza un atribut opțional numit Marcă. Valoarea acestui atribut se completează cu codul angajatului din programul de salarizare.
La finalul lunii programul BIO-matrix MICRO poate să exporte rapoartele ce conțin date necesare calculului salarial în fișiere text cu format universal XML, foarte ușor de prelucrat informatic.
Realizatorii programelor de calcul salarial pot identifica cu ușurință datele pe care doresc sa le importe din fisierul XML, asociind datele cu angajații pe baza valorii atributului Marcă.
Formatul și conținutul fișierului XML poate fi consultat la rapoartele prezentate în continuare.
Simplitatea fișierelor XML permit realizatorii programelor de calcul salarial să culeagă și să preia din fișierele text doar informațiile pe care le doresc.
Utilizarea formatului universal XML elimină necesitatea ca programul de pontaj să exporte datele în formate specifice fiecărui program de salarizare.
Pentru a comanda acest produs apăsați butonul alăturat.